De acum, decizi informat: iată ce nucă schimbător se potrivește cel mai bine mașinii tale!

529

Articole recomandate

Nuca de schimbător poate să pară o piesă lipsită de importanță, însă lucrurile nu stau deloc așa. Ea reprezintă unul dintre elementele esențiale pentru funcționarea întregului mecanism de transmisie și, în plus, are și o funcție estetică ce nu trebuie neglijată, fiind necesar ca aspectul său se potrivească cu cel al interiorului mașinii.


Prin urmare, atunci când te pregătești să cumperi o astfel de piesă trebuie să cunoști toate aspectele care țin atât de funcționalitate, cât și de alte considerații, referitoare la formă sau aspect. Doar astfel o vei alege pe cea care se potrivește cel mai bine mașinii tale.


Rolul îndeplinit de nuca schimbator

Transmiterea către roți a puterii generate de motorul unei mașini este realizată cu ajutorul cutiei de viteze, în cadrul căreia un rol esențial este îndeplinit de schimbător. Prin intermediul acestuia, șoferul se asigură că, în fiecare moment, automobilul funcționează în parametrii doriți.


Manevra de schimbare a vitezei începe cu apăsarea completă a pedalei de ambreiaj, astfel încât să se producă decuplarea cutiei de viteze de motor. Apoi este aleasă treapta dorită, prin mișcarea manetei în lateral, iar viteza este cuplată prin schimbarea longitudinală a axei în direcția dorită, indicată pe nuca. Urmează eliberarea completă a ambreiajului, pentru recuplarea cutiei la motor.


Prin urmare, nuca de schimbător este componenta sistemului de transmisie cu care șoferul interacționează în mod direct, manevrând-o manual pentru a controla mașina.



Elemente de care ții cont pentru alegerea piesei ideale

Fiecare șofer își dorește să poată schimba vitezele lin și fără efort, printr-o mișcare pe care corpul să o perceapă ca fiind cât mai naturală și firească. În plus, sunt importante și criteriile de natură estetică, deoarece elementele de design vor contribui la aspectul general al interiorului mașinii.
 

Din punct de vedere al formei, majoritatea șoferilor preferă nucile de schimbător de formă rotundă. Acestea pot fi manevrate cu cea mai mare ușurință, fără existența vreunei senzații nefirești.

În ceea ce privește culoarea sau modul în care sunt scrise vitezele pe nuca de schimbător, aici contează mai mult preferințele personale, precum și potrivirea cu celelalte elemente din interiorul mașinii.

De asemenea, un reper important la cumpărarea unei piese noi este reprezentat, întotdeauna, de modul în care arăta componenta originală, din fabrică.
 

Modele recomandate pentru diferite mărci de autoturism

Există, pe de o parte, produse universale, care se potrivesc mai multor mașini. Spre exemplu, un astfel de model are culoarea neagră, înălțimea de 23 de centimetri și lățimea de 27 de centimetri. Diametrul găurii este de 2,5 centimetri. La cumpărare, piesa beneficiază de o garanție de 24 de luni.


Pe de altă parte, sunt disponibile modele de nucă de schimbător potrivite în special pentru anumite mărci de automobile. În oferta magazinului online AutoMag.ro vei găsi piese potrivite pentru o mare varietate de modele, după cum urmează: Audi, BMW, Opel, Skoda, Volkswagen, Peugeot, Mercedes Benz, Dacia, Ford, Citroen, Renault, Iveco, Fiat, Mini, Seat sau Nissan. 



Informează-te cât mai temeinic înainte de cumpărare și vei lua cu siguranță decizia potrivită! Astfel, îți vei conduce mașina relaxat și fiecare drum va reprezenta o adevărată plăcere!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.517 secunde