De ce intră în recesiune cea mai mare economie a Europei

77
De ce intră în recesiune cea mai mare economie a Europei - germaniaeconomie-1639585550.jpg

Articole de la același autor

Germania este în pragul recesiunii în această iarnă, deoarece blocajele în lanțul de aprovizionare și un val de noi cazuri de coronavirus afectează economia, notează CNN.

Cea mai mare economie a Europei va scădea cu 0,5% în al patrulea trimestru al acestui an, comparativ cu al treilea trimestru din 2021, și va stagna în primele trei luni ale anului 2022, potrivit previziunilor publicate marți de Institutul de Cercetări Economice Ifo din München.

„Blocaje actuale în lanțul de aprovizionare și al patrulea val al pandemiei de COVID-19 încetinesc considerabil economia germană”, a declarat Timo Wollmershäuser, directorul de prognoză economică la Institutul de Cercetări Economice Ifo. Acesta a mai precizat că recuperarea puternică post-pandemie, care era așteptată inițial pentru 2022, încă nu s-a materializat.

Estimările institutului München prevăd faptul că economia va începe să crească abia vara viitoare, pe măsură ce numărul de infectări cu coronavirus va scădea, iar blocajele în lanțurile de aprovizionare vor începe să se diminueze. Cu toate acestea, începutul lent al anului viitor va produce costuri pentru economia germană.Ifo și-a redus previziunile de creștere economică pentru 2022 cu 1,4 puncte procentuale, până la 3,7%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7782 secunde