De ce Macron și Putin au stat luni departe unul de altul, la capetele unei mese de 4 metri lungime

438
De ce Macron și Putin au stat luni departe unul de altul, la capetele unei mese de 4 metri lungime - jmhhc2g9mtg4yza2n2nlnzvjngewntkz-1644569572.jpg
Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a dorit să se supună unui test PCR cerut de Kremlin înaintea întrevederii sale cu omologul său rus Vladimir Putin, motiv pentru care ţara gazdă a impus o distanţă uriaşă pentru o convorbire "tete-a-tete" între cei doi lideri, pentru a evita eventuale îmbolnăviri, transmite EFE, care citează surse de la Palatul Elysee.

Potrivit surselor citate, "condiţiile de protocol care ar fi permis o întâlnire între cei doi şefi de stat cu o distanţă mai mică între ei (...) nu au fost nici acceptabile, nici compatibile cu problemele aflate pe agenda" liderului francez.

Imaginile cu masa enormă la care cei doi preşedinţi şi-au desfăşurat întrevederea au atras atenţia, cu toate că a fost vorba despre aceeaşi masă la care Putin a primit şi alţi lideri, notează EFE.

Surse franceze nu au dorit să confirme dacă, aşa cum au relatat unele mass-media, refuzul lui Macron de a face un test PCR are legătură cu faptul că el nu doreşte ca Rusia să intre în posesia ADN-ului său.

Aceleaşi mijloace de comunicare în masă au menţionat că Emmanuel Macron s-a supus unui test PCR înainte de a pleca spre Rusia şi unui test antigen odată ajuns în această ţară, însă ambele au fost efectuate de personal medical francez.

Pagina a fost generata in 0.2584 secunde