De la Bruxelles la Washington, lideri din întreaga lume i-au transmis felicitări regelui Charles al III-lea

10391
De la Bruxelles la Washington, lideri din întreaga lume i-au transmis felicitări regelui Charles al III-lea - 1-1683448502.jpg

Articole de la același autor

De la Bruxelles la Washington, lideri din întreaga lume i-au transmis, sâmbătă, felicitări noului rege Charles al III-lea al Marii Britanii, încoronat în cadrul unei ceremonii fastuoase desfăşurate la Westminster Abbey din Londra, relatează AFP.

Preşedintele american Joe Biden i-a felicitat pe regele Charles al III-lea şi pe regina Camilla, salutând îndelungata prietenie dintre Statele Unite şi Marea Britanie.

„Prietenia îndelungată dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de forţă pentru cele două popoare ale noastre”, a afirmat preşedintele Biden pe contul său de Twitter, spunând că este mândru că soţia sa, Jill, a reprezintat Statele Unite la ceremonia de încoronare de la Londra.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că încoronarea lui Charles al III-lea este „o mărturie a forţei durabile a monarhiei britanice, un simbol al stabilităţii şi continuităţii”.

„Felicitările mele regelui Charles al III-lea şi reginei Camilla”, a adăugat Ursula von der Leyen, postând pe Twitter fotografii de la ceremonia de încoronare la care a fost prezentă.

Felicitându-l pe noul suveran britanic, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut Londrei să implementeze o strategie pe termen lung pentru pace şi cooperare.

„China şi Regatul Unit, ambele membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, ar trebui să adopte o abordare strategică şi pe termen lung pentru a promova mişcarea istorică spre pace, dezvoltare şi cooperare”, potrivit declaraţiilor liderului chinez transmise de agenţia oficială Xinhua.

„China este pregătită să colaboreze cu Marea Britanie pentru a consolida prietenia dintre cele două popoare”, a adăugat preşedintele Xi.

Aflat în vizită în Kenya, cancelarul german Olaf Scholz a salutat încoronarea ca rege al Marii Britanii a unui aliat pentru protecţia climei.

„Pentru mine, a fost şi este încă foarte important că este vorba despre cineva care este angajat faţă de strânsa cooperare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană şi care are, de asemenea, propria agendă pentru a promova protecţia climei. Asta ne va ajuta şi pe noi”, a spus Scholz.

Premierul italian Giorgia Meloni a transmis „cele mai calde urări regelui Charles al III-lea, reginei Camilla şi întregului popor britanic”, în timp ce, într-un mesaj în limba engleză postat pe Twitter, Ministerul grec de Externe „l-a felicitat călduros pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”, considerat un „prieten fidel al Greciei”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5277 secunde