Decizia care ar putea îngenunchea ACTA pentru totdeauna!

320
Decizia care ar putea îngenunchea ACTA pentru totdeauna! - acta10172800-1329415551.jpg
Administratorul unei rețele sociale online nu poate fi constrâns să instituie un sistem de filtrare general, care să-i vizeze pe toți utilizatorii săi, pentru a preveni utilizarea ilicită a operelor muzicale și audiovizuale, a decis, astăzi, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg, potrivit Mediafax.

În opinia CJUE, o asemenea obligație nu ar respecta interdicția de a impune unui asemenea furnizor o obligație generală de supraveghere nici cerința de a asigura un just echilibru între, pe de o parte, protecția dreptului de autor și, pe de altă parte, libertatea de a desfășura o activitate comercială, dreptul la protecția datelor cu caracter personal și libertatea de a primi și de a transmite informații.

Decizia s-a dat în cazul SABAM, care este o societate belgiană de gestiune care reprezintă autorii, compozitorii și editorii de opere muzicale. În această calitate, ea este însărcinată, printre altele, să autorizeze utilizarea operelor lor protejate de către terți. Cealaltă parte în litigiu este Netlog NV, care exploatează o platformă de rețea socială online, pe care fiecare persoană care se înscrie primește un spațiu personal denumit "profil", care îi este accesibil de oriunde din lume. Această platformă, utilizată zilnic de zeci de milioane de persoane, are ca funcție principală crearea de comunități virtuale în cadrul cărora aceste persoane pot comunica între ele și își pot face prieteni. În cadrul profilului lor, utilizatorii pot printre altele să țină un jurnal, să indice hobby-urile și preferințele lor, să își arate prietenii, să afișeze fotografii personale sau să publice videoclipuri.

Citește mai departe

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3723 secunde