Decizia care îngrozește lumea. Unde se vor naște primii copii cu trei părinți

233
Decizia care îngrozește lumea. Unde se vor naște primii copii cu trei părinți - copiicutreiparinti10812100-1347897467.jpg
Copiii cu trei părinți ar putea deveni o realitate în Marea Britanie. Autoritățile de la Londra vor să schimbe legislația, astfel încât să fie posibilă procedura de fertilizare in vitro cu material genetic provenit de la mamă și tată, dar și de la o donatoare. Propunerea a iscat însă aprinse dezbateri etice, scrie Realitatea.net.

Cercetătorii britanici spun că noua procedură de fertilizare in vitro va fi folosită pentru prevenirea apariției unor maladii genetice, de multe ori incurabile. În cazul în care există astfel de suspiciuni, pe lângă materialul genetic al părinților, copilul va fi creat și cu ajutorul unei donatoare, devenită astfel al treilea părinte. Experții spun că donatoarea va fi întotdeauna o femeie cu ADN sănătos și dau asigurări că părinții vor avea cea mai mare contribuție.

Ca rezultat, 99% din materialul genetic al copilului va proveni de la mamă și tată și 1% de la donator. Cu 1% de la donator, riscul de a suferi boli genetice este practic nul. Va fi un pas uriaș pentru comunitatea științifică.

Experții explică faptul că rolul materialului genetic "importat" este de a înlocui ADN-ul bolnav al părinților și deci de a concepe copii sănătoși. Există, însă, voci care contestă această procedură.

Realitatea.net mai scrie că, pentru a deveni realitate, noua procedură trebuie aprobată de Autoritatea britanică pentru Fertilizare Umană și Embriologie. Pentru că este și o problemă de natură etică, oamenii de știință vor cere și acceptul opiniei publice. Abia apoi, legea va putea fi modificată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde