Decizia ONU privind Ierusalimul, respinsă de SUA prin drept de veto

120
1
Decizia ONU privind Ierusalimul, respinsă de SUA prin drept de veto - ierusalimul1000x600-1513683973.jpg

Articole recomandate

O rezoluție a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite care cerea anularea recunoașterii de către președintele Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului a fost respinsă de Statele Unite prin folosirea votului de veto.


Ceilalți membri ai ONU votaseră în favoarea rezoluției.

Rezoluția a fost criticată dur de ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, care a considerat-o "o insultă" care nu va fi uitată. "Nicio țară nu poate spune Statelor Unite unde să își plaseze ambasada. Dreptul de veto a fost invocat pentru a apăra suveranitatea SUA și pentru a apăra rolul sau în Orientul Mijlociu în procesul de pace și nu este o rușine pentru noi. Ar trebui să fie o rușine pentru restul Consiliului de Securitate", scrie Fox News.

Ambasadorul Israelului la ONU declarase, înainte de vot, că: "membrii consiliului pot vota din nou și din nou, de încă o sută de ori. Nu va schimbă faptul că Ierusalimul a fost și întotdeauna va fi capital Israelului".

În schimb, un purtător de cuvânt al președintelui palestinian Mahmoud Abbas a comentat decizia americanilor spunând că a fost "inacceptabilă și amenință stabilitatea comunității internaționale pentru că arată o lipsă de respect".

Marea Britanie si Franta anuntasera ca vor sustine rezolutiile existente inca din anul 1967 ale Consiliului de Securitate al ONU privind Ierusalimul, care includ faptul ca statutul final orasului trebuie decis in negocieri directe intre Palestina si Israel, potrivit Ziare.com



Comentează știrea

costea
19 decembrie 2017
restul lumii..

...ciocul mic. SUA e taticul vostru. Cum era ca SUA sa voteze pentru rezolutie? Nonsens..Va puteti retrage ambasadele/ambasadorii nu va obliga nimeni sa aveti ambasada in Israel. Faceti-va in Palestina...daca exista asa ceva...pacalicilor

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0757 secunde