DECIZIE ISTORICĂ! Au rupt legăturile cu Qatarul, după ce au acuzat Doha că finanțează terorismul

177
DECIZIE ISTORICĂ! Au rupt legăturile cu Qatarul, după ce au acuzat Doha că finanțează terorismul - maxresdefault43449500-1496659115.jpg

Articole recomandate

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au rupt legăturile diplomatice cu Qatar. Aceste state acuză autoritățile de la Doha că sponsorizează terorismul și extremismul, informează France 24.

Agenția saudită de știri SPA a anunțat că Riyadhul a luat această decizie pentru "a-și proteja propria securitate națională de pericolele terorismului și extremismului".


Această măsură "decisivă" a fost luată ca urmare a "încălcărilor grave comise de autoritățile din Qatar în ultimii ani", se mai anunță în comunicatul autorităților saudite.

O hotărâre asemănătoare a fost luată și de Egipt, Emiratele Arabe Unite, dar și de Bahrain, care a acuzat Doha că ar încerca să "submineze securitatea și stabilitatea Bahrainului și de imixtiuni în treburile interne ale țării"

Coaliția arabă coordonată de Arabia Saudită, care de doi ani desfășoară operațiuni în Yemen, a anunțat excluderea Qatarului din organizație, acuzând acest stat că ar susține rețele teroriste, inclusiv Al-Qaida și Stat Islamic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3212 secunde