Decizie radicală a Letoniei! Adio, monumente ce glorifică regimurile totalitare

88
Decizie radicală a Letoniei! Adio, monumente ce glorifică regimurile totalitare - decizieradicalaaletoniei-1655471431.jpg

Articole de la același autor

Letonia a adoptat o lege prin care toate monumentele şi alte obiecte care glorifică regimurile totalitare trebuie să fie demontate sau înlăturate până pe 15 noiembrie, transmite dpa.


Legea precizează că Monumentul Victoriei Sovietice de la Riga se numără printre cele care trebuie dărâmate, plan deja aprobat de consiliul municipal. Menţionează, de asemenea, că în Letonia există aproximativ 300 de monumente, plăci memoriale şi obiecte comemorative care celebrează regimul sovietic sau Armata Roşie, deşi niciunul nu este la fel de controversat ca Monumentul Victoriei.


Impunătorul monument ridicat în capitala Riga în 1985 este format dintr-un obelisc de 79 de metri înălţime şi mai multe statui uriaşe de bronz şi a fost construit pentru a marca cea de-a 40-a aniversare a victoriei sovietice asupra Germaniei în Al Doilea Război Mondial.


Letonia a fost ocupată atât de Germania, cât şi de Uniunea Sovietică, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După sfârşitul războiului a fost anexată de Moscova, făcând parte din URSS până în 1991.

Monumentul Victoriei Sovietice este perceput de mulţi ca un 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5521 secunde