Declaraţii de ultim moment despre situaţia tensionată din Rusia

174
Declaraţii de ultim moment despre situaţia tensionată din Rusia - yxnoptjinzcxzwm5m2uyytblndhinty3-1643112766.jpg

Articole recomandate

Până în acest moment, Rusia nu a format din forţele comasate la frontieră vreun grup de atac, care să indice iminenţa unei ofensive în Ucraina, a declarat azi ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov, citat de agenţia de presă Ukrinform. Astfel, ucrainenii nu trebuie „să-şi facă valizele în grabă”, a afirmat ministrul, lansând un apel la calm concetăţenilor săi pe care i-a îndemnat să-şi păstreze luciditatea şi să nu intre în panică, scrie digi24.ro


O reuniune a Consiliului pentru securitatea naţională şi apărare, for consultativ pe lângă preşedinţia Ucrainei, a avut loc sub conducerea şefului statului, Volodimir Zelenski. Printre problemele examinate s-au numărat măsuri pentru asigurarea securităţii naţionale împotriva ameninţărilor externe şi interne, stadiul actual al economiei, situaţia din sectorul energetic şi combaterea pandemiei, notează Ukrinform, citată de Agerpres.


Pe de altă parte, general-locotenentul Olexander Pavliuk, comandantul operaţiunilor Forţelor mixte ucrainene, a declarat luni într-un interviu pentru The Times că nu exclude ca armata rusă să încerce să atace Ucraina din mai multe direcţii pentru a ocupa opt regiuni ale ţării, conform agenţiei de presă ucrainene LB.ua.


Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea ordona un atac împotriva Ucrainei dinspre mai multe direcţii simultan şi ocuparea a opt regiuni cheie, inclusiv Nipru, Odesa şi Harkov, a afirmat el, avertizând că un astfel de scenariu ar însemna pierderea tuturor capacităţilor militare şi industriale majore de către Ucraina, inclusiv accesul la Marea Neagră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4653 secunde