Decret important în Afganistan! Sunt vizate femeile

255
Decret important în Afganistan! Sunt vizate femeile - nq7pjdegjfvodmbpqe4f-1651939296.jpg

Articole de la același autor

"Deşi 99% dintre femeile afgane poartă deja hijab, şi restul ar trebui să-l poarte şi nu au nicio scuză" să nu o facă, a anunţat într-un ordin public atotputernicul Minister al Propagării Virtuţii şi Prevenirii Viciului.


Documentul menţionează că "hijabul" se referă la toate acele veşminte care acoperă întregul corp şi că în acest caz "burqa este cea mai bună variantă dintre toate".


Ordinul stabileşte că femeile "care lucrează cu Emiratul Islamic (numele pe care l-au dat talibanii regimului lor - n.r.) în departamente relevante şi nu folosesc hijab, vor fi date afară din locurile lor de muncă", la fel şi "dacă fiica sau soţia unui angajat/funcţionar guvernamental nu poartă hijab", angajatul va fi suspendat.


În cazul în care femeile afgane nu respectă acest ordin, într-o primă instanţă forţele de securitate vor informa tutorele sau bărbatul din acel cămin, iar dacă femeile continuă să nu se supună, bărbatul va fi audiat, poate "fi reţinut pentru trei zile şi, în ultimă instanţă, predat tribunalelor ca să-şi primească pedeapsa", avertizează comunicatul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5287 secunde