Degradarea Marii Bariere de Corali continuă, avertizează experţi UNESCO

60
Degradarea Marii Bariere de Corali continuă, avertizează experţi UNESCO - coralii-1669732597.jpg

Articole de la același autor

Eforturile Australiei de a proteja Marea Barieră de Corali sunt fără precedent, dar trebuie intensificate pentru a evita includerea acesteia pe lista patrimoniului mondial în pericol, se arată într-un raport citat de AFP.


Autorii raportului, doi experţi ai UNESCO şi Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), au avertizat că degradarea Marii Bariere de Corali continuă sub efectele combinate ale încălzirii globale şi diferitelor poluări legate de agricultură şi pescuit.

Potrivit experţilor, în pofida eforturilor ştiinţifice şi a gestionării fără precedent depuse de Australia în ultimii ani, valoarea universală remarcabilă a zonei este afectată semnificativ de factorii schimbărilor climatice.


Capacitatea zonei de a rezista la aceste impacturi este substanţial compromisă, în special, dar nu exclusiv, din cauza degradării calităţii apei. În plus, lipsesc obiective clare, iar măsurile şi proiectele nu sunt implementate pe deplin, au mai spus autorii raportului.


Potrivit acestora, deşi s-au depus eforturi semnificative pentru a reduce scurgerea de nitraţi şi fosfaţi, este necesar să se asigure o reducere mai mare a acestor poluanţi în următorii trei ani decât s-a realizat după 2009



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9682 secunde