Demonstrații în Corsica, în favoarea autonomiei, înaintea vizitei președintelui Macron

172
Demonstrații în Corsica, în favoarea autonomiei, înaintea vizitei președintelui Macron - demonstratii-1517750338.jpg

Articole recomandate

Naționaliștii corsicani încearcă să pună presiune pe Paris înainte de apropiata vizită a președintelui francez Emmanuel Macron și au organizat o demonstrație de proporții, sâmbătă, în capitala insulei, Ajaccio, informează AFP.

Circa 6.000 de persoane, potrivit autorităților locale, 25.000, potrivit organizatorilor, au defilat pe străzile din Ajaccio sub sloganul "Democrație și respect pentru poporul corsican", în cadrul unei demonstrații convocate de naționaliști pentru a cere o mai mare autonomie pentru insula din Marea Mediterană. Manifestanții au scandat lozinci precum "Trăiască lupta pentru independență!" și "Statul francez criminal!".

Corsicanii nu caută să se separe de Franța, precum catalanii din Spania. Printre cererile lor, se numără obținerea unui statut oficial pentru limba corsicană, apropiată de italiană, și amnistierea deținuților care au legături cu Frontul de Eliberare Națională Corsicană (FLNC, radical).

"Este o mobilizare fără precedent în acești ultimi ani, este enorm", a declarat, după manifestație, Gilles Simeoni, partizan al autonomiei. "Este un mesaj foarte puternic trimis de corsicani", a adăugat el.

"Cred că pariul ne-a reușit", a declarat, la rândul său, Jean-Guy Talamoni, președintele Adunării Corsicăi.

Naționaliștii, impulsionați de câștigurile semnificative la alegerile regionale din decembrie, speră să înceapă o nouă serie de negocieri cu președintele francez în timpul vizitei de două zile a acestuia care ar urma să aibă loc la începutul acestei săptămâni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6298 secunde