Deputatul PD-L Laurențiu Mironescu vine în sprijinul navigatorilor români

1015
Deputatul PD-L de Constanța Laurențiu Mironescu a depus, ieri, un proiect de lege privind statutul personalului navigant român. În expunerea de motive, democrat-liberalul constănțean menționează faptul că obiectivul acestui proiect de lege este acela de a aduce "o recunoaștere a importanței, riscului și responsabilității profesiilor exercitate de această categorie de personal".
Concret, proiectul depus ieri de Mironescu în Camera Deputaților se referă la promovarea unei politici legate de vârsta de pensionare a personalului navigant, politică prin care acestuia să i se ofere posibilitatea ca, "după o vechime de 25 de ani în anumite activități de navigație maritimă și ape interioare și la împlinirea vârstei de 50 de ani (pentru personalul navigant mașini) sau de 55 de ani (cazul personalului navigant de la punte) aceștia (n.r.- navigatorii) să poată solicita pensionarea".
Proiectul de lege presupune, conform explicațiilor lui Mironescu, aspirant la un nou mandat de parlamentar pe colegiul cu numărul 7 la C amera Deputaților, "acordarea unei pensii de serviciu pentru personalul navigant, pensie care să fie în concordanță cu timpul petrecut pe mare". Printre motivele care l-au determinat să inițieze proiectul se numără, potrivit declarațiilor sale, și faptul că "e vorba de oameni care, de-a lungul a 20, 30 de ani de navigare, s-au expus la o serie de vicisitudini și sacrificii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0763 secunde