Der Spiegel stârnește furori. Trump decapitează Statuia Libertății

192
Der Spiegel stârnește furori. Trump decapitează Statuia Libertății - trumpdecapiteaza-1486302259.jpg

Articole recomandate

Revista săptămânală germană Der Spiegel a stârnit controverse acasă și în străinătate, sâmbătă, cu o ilustrare a coperții cu fața președintelui SUA, Donald Trump, decapitând Statuia Libertății. 


Ilustrația arată o figură de desene animate a lui Trump cu un cuțit însângerat într-o mână și capul statuii, din care picură sânge, în cealaltă. Ea poartă titlul: "America First". Artistul care a proiectat coperta, Edel Rodriguez, un cubanez care a venit în Statele Unite în 1980, ca refugiat politic, a declarat pentru The Washington Post: "Este o decapitare a democrației, o decapitare a unui simbol sacru". 


Coperta a declanșat o dezbatere pe Twitter și în mass-media germană și internațională, Alexander Graf Lambsdorff, membru al Democraților Liberi din Germania și vice-președinte al Parlamentului European, descriind-o ca fiind "fără gust". 


Coperta urmează unei serii de atacuri ale lui Trump și ale consilierilor săi asupra politicilor din Berlin, marcând o deteriorare rapidă a relațiilor germane cu Statele Unite ale Americii. 


Cancelarul Angela Merkel a fost un aliat european important pentru fostul președinte al SUA Barack Obama, care a lăudat țara ca fiind "un partener remarcabil". Luna trecută, Trump a declarat că Merkel a făcut o "greșeală catastrofală" cu politica ei de migrație, iar în această săptămână, consilierul său comercial de top a spus că Germania folosește un euro "extrem de subevaluat" pentru a obține un avantaj asupra Statelor Unite și partenerilor săi europeni. 


Nimeni nu a fost disponibil pentru a comenta coperta Spiegel la ambasada SUA din Berlin, potrivit Reuters.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5009 secunde