Deși dependentă de gazul rusesc, Italia spune că e pregătită pentru un embargo

107
Deși dependentă de gazul rusesc, Italia spune că e pregătită pentru un embargo - italiaembargo-1649336968.jpg
Italia va urma deciziile Uniunii Europene cu privire la noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special un posibil embargo asupra gazelor naturale, care însă nu este pe masă deocamdată, a afirmat premierul Mario Draghi.

„Nu este o ipoteză discutată în acest moment, dar situaţia este în continuă schimbare”, a declarat el presei după o şedinţă de guvern.

Italia este foarte dependentă de gazul rusesc, deoarece importă 95% din gazul pe care îl consumă, din care aproximativ 40% provine din Rusia.

„Astăzi, embargoul asupra gazelor nu este încă pe masă”, a insistat Mario Draghi.

„Masacrele din Ucraina incită la adoptarea unor sancţiuni şi mai dure”, a spus el.

„Toate ţările aliate se întreabă ce se poate face pentru a opri Rusia Urmăm ceea ce decide Uniunea Europeană”, a subliniat premierul italian, citat de Agerpres.

„Dacă ni se propune un embargo asupra gazelor, vom urma UE pe această cale, ne dorim cel mai eficient instrument pentru a ajunge la pace”, a explicat el.

De asemenea, Mario Draghi a dorit să fie liniştitor: „Dacă livrările de gaze (ruseşti) s-ar opri astăzi, am fi acoperiţi până la sfârşitul lunii octombrie cu rezervele noastre, nu ar exista consecinţe”.Pagina a fost generata in 0.5447 secunde