Deși dependentă de gazul rusesc, Italia spune că e pregătită pentru un embargo

203
Deși dependentă de gazul rusesc, Italia spune că e pregătită pentru un embargo - italiaembargo-1649336968.jpg

Articole de la același autor

Italia va urma deciziile Uniunii Europene cu privire la noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special un posibil embargo asupra gazelor naturale, care însă nu este pe masă deocamdată, a afirmat premierul Mario Draghi.

„Nu este o ipoteză discutată în acest moment, dar situaţia este în continuă schimbare”, a declarat el presei după o şedinţă de guvern.

Italia este foarte dependentă de gazul rusesc, deoarece importă 95% din gazul pe care îl consumă, din care aproximativ 40% provine din Rusia.

„Astăzi, embargoul asupra gazelor nu este încă pe masă”, a insistat Mario Draghi.

„Masacrele din Ucraina incită la adoptarea unor sancţiuni şi mai dure”, a spus el.

„Toate ţările aliate se întreabă ce se poate face pentru a opri Rusia Urmăm ceea ce decide Uniunea Europeană”, a subliniat premierul italian, citat de Agerpres.

„Dacă ni se propune un embargo asupra gazelor, vom urma UE pe această cale, ne dorim cel mai eficient instrument pentru a ajunge la pace”, a explicat el.

De asemenea, Mario Draghi a dorit să fie liniştitor: „Dacă livrările de gaze (ruseşti) s-ar opri astăzi, am fi acoperiţi până la sfârşitul lunii octombrie cu rezervele noastre, nu ar exista consecinţe”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4156 secunde