Destin tragic pentru o mare scriitoare. A MURIT încercând să salveze copii de la înec

258
Destin tragic pentru o mare scriitoare. A MURIT încercând să salveze copii de la înec - ghidaccidentecumsepoateinecaunco-1500877750.jpg

Articole recomandate

Filosoafa și pishanalista franceză Anne Dufourmantelle, în vârstă de 53 de ani, s-a înecat încercând să salveze niște copii pe plaja din Pampelonne, Saint Tropez, în apropierea localității Ramatuelle (sud-estul Franței).


"O mare filosoafă, psihanalistă, ne-a ajutat să trăim și să gândim în lumea de azi", a reacționat ministrul Culturii din Franța, Françoise Nyssen, pe Twitter.




Anne Dufourmantelle a publicat numeroase eseuri, precum 'Eloge du risque' (2011), 'Intelligence du rêve' (2012), 'Puissance de la douceur' (2013) sau 'Défense du secret' (2015).

În 2015, ea a publicat și o carte, 'L'envers du feu', un thriller incitant care urmărește pașii unui tânăr american obsedat de o necunoscută. Prima sa lucrare, 'De l'hospitalité' (1997), a fost consemnată de Jacques Derrida.

Jandarmeria din Saint-Tropez a confirmat vineri moartea prin înec a unei femei de 53 de ani, fără să ofere detalii privind identitatea acesteia.

Anne Dufourmantelle a sărit în ajutorul unor copii care făceau baie în mare, în condiții de vânt și valuri mari, când era arborat steagul portocaliu și apoi roșu (scăldatul interzis), potrivit Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3833 secunde