Detalii incredibile din culisele atentatului terorist care a îndoliat Suedia

217
Detalii incredibile din culisele atentatului terorist care  a îndoliat Suedia - detaliiatentatsuedia-1491916548.jpg

Articole recomandate

Cetățeanul uzbec în vârstă de 39 de ani, suspectat că ar fi intrat, vinerea trecută, cu camionul într-un grup de pietoni în centrul capitalei suedeze, își anunțase cu o zi înaintea atacului intenția, pe un site de discuții al simpatizanților grupării Stat Islamic, deplângând după atac faptul că a ucis prea puțini oameni, informează EFE.

Individul, un solicitant de azil uzbec care primise ordin de expulzare, și-a mărturisit vinovăția și a recunoscut că făcea parte din gruparea teroristă Stat Islamic, potrivit presei suedeze, citată de agenția de presă spaniolă.

Mai exact, bărbatul suspectat că a intrat cu un camion în mulțime, în centrul Stockholmului, a discutat cu susținători ai organizației Statul Islamic înainte și după atac, lăudându-se într-un mesaj că a călcat 10 oameni, scrie cotidianul suedez Expressen.

Rahmat Akilov, originar din Uzbekistan, a ținut legătura cu un extremist care își spune Abu Fatyma, folosind serviciul de mesagerie WhatsApp.

El i-ar fi spus extremistului că încearcă să construiască o bombă.

"Cum fac explozibili? Mâine vreau să găsesc o mașină și să intru cu ea în mulțime", ar fi scris el, potrivit unor informații neconfirmate.

"Nu mai pierde timpul degeaba", i-ar fi scris la un moment dat Fatyma.

"Am călcat 10 oameni în centrul Stockholmului, acum trebuie să plec de aici", i-ar fi transmis Akilov lui Fatyma, la aproximativ o oră după atac.

"Allahu Akbar, fratele meu, plâng, te iubesc", i-ar fi răspuns Fatyma.

Extremistul, despre care nu se știe sigur dacă este bărbat sau femeie, i-a cerut apoi lui Akilov să trimită o înregistrare video de la locul faptei. Uzbecul i-ar fi trimis imaginile - ultimul mesaj transmis pe WhatsApp înainte de a fi arestat.

Akilov a solicitat rezidență permanentă în 2014, dar cererea sa a fost respinsă în iunie 2016 și în decembrie 2016 a fost informat că are la dispoziție patru săptămâni pentru a pleca voluntar din Suedia. El ar fi reușit, însă, să iasă de pe radarul autorităților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0494 secunde