Deutsche Bank: Italia, cel mai mare risc pentru stabilitatea zonei euro

130
Deutsche Bank: Italia, cel mai mare risc pentru stabilitatea zonei euro - euros-1487607414.jpg

Articole recomandate

Italia reprezintă cel mai mare risc pentru stabilitatea zonei euro, în pofida alegerilor prezidențiale care vor avea loc în Franța în primăvară, potrivit analiștilor Deutsche Bank, relatează CNBC.



Fostul premier italian Matteo Renzi a demisionat duminică de la conducerea Partidului Democrat, apărând riscul unei scindări a formațiunii politice de guvernământ.

"Italia reprezintă, în opinia noastră, principalul risc al stabilității zonei euro", afirmă într-o notă adresată clienților Marco Stringa, analist la Deutsche Bank.

Probabilitatea mare de scindare a Partidului Democrat, care a devenit scenariul de bază pentru Derutsche Bank, a făcut ca spread-ul dintre randamentul obligațiunilor Italiei și cele ale Germaniei pe termen de 10 ani să crească cel mai mult după februarie 2014.

Analiștii băncii germane consideră că cel mai probabil în luna septembrie vor avea loc alegeri în Italia, pentru că Renzi va dori ca scrutinul să aibă loc înainte ca proiectul de buget să fie trimis Comisiei Europene spre aprobare, în octombrie.

Între timp, în Franța vor avea alegeri prezidențiale în două tururi, în aprilie și în mai.

Marine Le Pen, liderul Frontului Național, a promis să renegocieze apartenența Franței la Uniunea Europeană dacă va fi aleasă președinte, cu toate că șansele ei de succes sunt limitate.

"Credem că probabilitatea unei evoluții negative în Italia, pe termen scurt și mediu, este mai mare decât cea a unei victorii a liderului Frontului Național, Lamine Le Pen", a scris Stringa.

Investitorii sunt tot mai nervoși în perspectiva alegerilor programate în Europa în acest an, după ce nu au reușit să anticipeze rezultatul referendumului pentru Brexit din iunie anul trecut și victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale americane.

Sursa: News.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8517 secunde