DEZASTRU după uraganul Matthew. Gropi comune, peste 1.000 de morți, holera se extinde

173
DEZASTRU după uraganul Matthew. Gropi comune, peste 1.000 de morți, holera se extinde - uraganulmattew-1476112643.jpg

Articole recomandate

Uraganul Matthew, cel mai puternic care a lovit regiunea Caraibe în ultimii 10 ani, a lăsat un peisaj înfiorător în Haiti.

Autoritățile au început să îngroape o parte dintre morți în gropi comune, în timp ce holera se extinde în sud-vestul devastat de furtună, iar bilanțul morților a crescut la 1.000, relatează Reuters.

Uraganul a provocat în Haiti ploi torențiale și rafale de vânt cu viteze de până la 233 de kilometri pe oră.

Potrivit unui bilanț realizat de Reuters pe baza datelor furnizate de autoritățile locale, circa 1.000 de oameni au fost uciși de furtună în cea mai săracă țară din Americi. Bilanțul oficial transmis de Agenția pentru Protecție Civilă este de 336 de morți - un număr mult mai mic decât cel real, pentru că oficialii trebuie să meargă în fiecare sat pentru a confirma numărul deceselor.

Autoritățile au fost nevoite să înceapă să îngroape morții în gropi comune în localitatea Jeremie, deoarece cadavrele începeau să se descompună, a declarat un oficial guvernamental din regiunea Grand Anse, aflată în vestul Haiti.

El a anunțat că 522 de oameni au murit numai la Grand Anse, potrivit News.ro.

Un bilanț realizat de primari din 15 dintre cele 18 municipalități din Departa-mentul Sud (sudul insulei) arată că 386 de oameni au murit acolo. În restul țării, alte 92 de persoane și-au pierdut viața.

Potrivit autorităților, cea mai mare îngrijorare în prezent este înmulțirea cazurilor de holeră, astfel că prioritatea Guvernului este să trimită apă, mâncare și medicamente miilor de oameni refugiați în adăposturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3451 secunde