DEZASTRU ÎN CORNUL AFRICII! Fermierii recurg la măsuri disperate împotriva lor!

325
DEZASTRU ÎN CORNUL AFRICII! Fermierii recurg la măsuri disperate împotriva lor! - ddd-1579885691.jpg

Articole recomandate

Țările din Cornul Africii au fost lovite de cea mai devastatoare invazie a lăcustelor din ultimii 25 de ani, informează BBC, conform Digi 24. Roiuri uriașe de lăcuste distrug recoltele și vegetația de pe terenuri uriașe, obligându-i pe fermieri să recurgă la măsuri disperate. Aceasta este cea mai gravă invazie a lăcustelor care s-a produs în Cornul Africii în ultimii 25 de ani și în Kenya în ultimii 70 de ani. Autoritățile din Kenya și Etiopia au recurs la împrăștierea de substanțe împotriva lăcustelor din avioane.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU spune că invazia reprezintă o amenințare pentru cei 19 milioane de locuitori din zonă, care s-ar putea confrunta cu o criză alimentară.

Invaziile de lăcuste de deșert sunt neobișnuite în această regiune, ultima având loc în 2007, fără a provoca mari pagube. Vremea neobișnuită și condițiile climatice din 2019, cu ploi puternice în ultimile luni ale anului, ar fi contribuit la răspândirea lăcustelor în Africa de Est. Lăcustele au devastat deja zone întinse, însă dimensiunile daunelor nu pot fi estimate încă, deoarece noi roiuri apar zilnic.

Lăcustele de deșert sunt printre cele mai distructive specii de lăcuste, din cauza vitezei și abilității de a se înmulți rapid. Roiurile pot sta în aer perioade lungi, călătorind și 130 de kilometri într-o singură zi. Un roi de lăcuste de deșert poate varia ca dimensiune între un kilometru pătrat și câteva sute de kilometri pătrați, fiecare kilometru pătrat conținând chiar și 80 de milioane de lăcuste.

Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU, un roi de dimensiunea Parisului poate devora o cantitate de alimente similară cu cea consumată de jumătate din populația Franței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2434 secunde