Diferența între sinuzită, viroză sau gripă. Ce să facem pentru a nu răci în această perioadă

249
Diferența între sinuzită, viroză sau gripă. Ce să facem pentru a nu răci în această perioadă - race-1672659102.jpg

Articole de la același autor

Suntem în plin sezon de viroze și e important să știm cum să ne tratăm acasă, pentru că deja camerele de gardă sunt supraaglomerate. Profesorul Sarafoleanu ne explică și care sunt complicațiile virozelor sau sinuzitelor, dar și cum tratăm corect tusea. Discutăm și despre remediile din bătrâni, cum ar fi ceaiurile sau mierea.


”Există de foarte multe ori viroze care se complică cu o rino-sinuzită. Rino-sinuzita nu înseamnă în primul rând durere de cap. Este o idee în mentalul colectiv că orice sinuzită trebuie să însemne durere de cap. Nu este așa.


Ne gândim la un nas înfundat destul de persistent, în ciuda tratamentelor locale cu descongestionante nazale. Ne gândim la niște secreții puțin mai urâte, mai purulente, eventual pe o singură nară, la o senzație de presiune într-adevăr, la nivelul feței.

Ne gândim, de asemenea, la secreții care se scurg din nas în gât și ajung în gât și inflamează gâtul pacientului. Și uneori ne putem gândi la o sinuzită și când avem o oarecare înfundare a urechii de pe partea respectivă, pentru că se înfundă de fapt și trompa lui Eustachio, canalul care face legătura între nas și ureche și apar și fenomene de inflamație a urechii. Deci cam astea sunt semnele de sinuzită.Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5629 secunde