Dilma Rousseff povestește cum a fost torturată în timpul dictaturii militare din Brazilia

211
Dilma Rousseff povestește cum a fost torturată  în timpul dictaturii militare din Brazilia - brazilia-1340109204.jpg
Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, a fost torturată la vârsta de 22 de ani, când lupta împotriva dictaturii militare, cu șocuri electrice și lovituri puternice care i-au deplasat maxilarul, potrivit unei mărturisiri inedite pe care a dat-o publicității luni.

În vârstă de 64 de ani, Rousseff a relatat faptele în urmă cu 11 ani, în fața Consiliului pentru Drepturile Omului din statul Minas Gerais, care acorda indemnizații victimelor regimului militar (1964-1985), dar abia acum a fost dezvăluit conținutul acestei mărturii.

"Începea interogatoriul. De obicei cu șocuri electrice din ce în ce mai puternice și ședințe de «pau de arara» (n.r. - metodă de tortură braziliană în care deținutul era suspendat cu capul în jos de o bară, cu mâinile și picioarele legate), la care nu reziști prea mult timp", a declarat Rousseff.

În 1970, ea a fost arestată și încarce-rată timp de trei ani, la Rio de Janeiro, Sao Paulo și Belo Horizonte (statul Minas Gerais), unde a început să militeze la vârsta de 16 ani.

Tot aici, ea a trăit și cele mai dure momente ale represiunii orchestrate de militarii care o acuzau că este complice la un plan de fugă al unui lider al gherilei, ceea ce ea a negat permanent.

Torționarii săi o loveau adeseori și o amenințau că o desfigurează. Loviturile i-au lăsat urme și chiar i-au deplasat maxilarul.

"Maxilarul meu s-a deplasat, ceea ce îmi provoacă probleme până în ziua de azi", a declarat Dilma Rousseff.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6224 secunde