Dinozaur "dansator", descoperit în China

132
Dinozaur

Articole recomandate

O nouă specie de dinozaur de dimensiuni mici, cu aripi și pene, a fost confirmată de o echipă de oameni de știință americani și chinezi, pe baza descoperirii unor fosile în nord-estul Chinei, informează Xinhua, preluată de Agerpres. Fosilele, care au fost aduse la lumină în urmă cu peste un deceniu, s-au aflat la Muzeul de Istorie Naturală din Dalian, în provincia nord-estică Liaoning.

Oamenii de știință de la Muzeul de Istorie Naturală din San Diego și Universitatea de Stat din Montana din Statele Unite, de la muzeul din Dalian și de la alte instituții de cercetare au raportat această specie nouă de dinozaur în jurnalul The Anatomical Record. Specia a fost numită Wulong bohaiensis, sau ''dragonul dansator'' în chineză, datorită poziției în care au fost descoperite fosilele.

Wulong a trăit la începutul perioadei cretacice, era puțin mai mare decât o cioară, însă lungimea corpului său era dublată de cea a unei cozi lungi și osoase, au explicat cercetătorii. Dinozaurul avea capul îngust, dinți ascuțiți, era acoperit cu pene, avea structuri similare aripilor atât la membrele superioare cât și la cele inferioare și prezenta două pene lungi la capătul cozii.

Cercetătorii au declarat că Wulong este una dintre cele mai vechi rude cunoscute ale velociraptorului, care a trăit în urmă cu 75 de milioane de ani. Cea mai apropiată rudă cunoscută a acestuia ar fi microraptorul, cu patru aripi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5008 secunde