Diplomaţi americani la Moscova, expulzaţi de Rusia

70
Diplomaţi americani la Moscova, expulzaţi de Rusia - diplomatiamericani-1648140411.jpg

Articole de la același autor

Rusia a decis să expulzeze diplomaţi americani în replică la expulzarea de către SUA a 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, a informat miercuri MAE de la Moscova, transmite AFP.

„La 23 martie, o notă cu lista diplomaţilor americani declaraţi personae non gratae a fost remisă responsabilului misiunii diplomatice americane care a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse”, a comunicat instituţia.

Conform MAE rus, decizia a fost luată ca răspuns la expulzarea de către Washington a unor membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, de la New York, informează Agerpres.

„Părţii americane i s-a notificat în mod ferm că orice gest ostil al Statelor Unite împotriva Rusiei va fi întâmpinat cu o ripostă hotărâtă şi adecvată”, a mai afirmat comunicatul.

Departamentul de Stat de la Washington a confirmat primirea listei cu diplomaţii vizaţi şi a cerut Rusiei să pună capăt expulzărilor nejustificate de diplomaţi americani şi de personal al acestora, a transmis un purtător de cuvânt.

„Astăzi, mai mult ca oricând, este esenţial ca ţările noastre să dispună de personalul diplomatic necesar pentru a facilita comunicarea între guvernele noastre”, a adăugat el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.815 secunde