Directorul CIA s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev, după discuţiile cu Narîşkin

96
Directorul CIA s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev, după discuţiile cu Narîşkin - directorzelenski-1668606849.jpg

Articole de la același autor

Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi responsabili de rang înalt din serviciile de informaţii, a doua zi după discuţiile avute la Ankara cu şeful serviciului de informaţii externe ale Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, transmite AFP, citând un responsabil american.


Burns, fost ambasador al Statelor Unite la Moscova, urma să-i transmită omologului său rus un mesaj de avertisment cu privire la consecinţele folosirii de arme nucleare de către Rusia şi riscurile de escaladare pentru stabilitatea strategică, a indicat un purtător de cuvânt al Consiliului naţional de securitate al Casei Albe.


Purtătorul de cuvânt a precizat luni că Burns nu poartă negocieri de niciun fel şi nici nu discută despre o rezolvare a războiului din Ucraina şi că ucrainenii fuseseră informaţi în prealabil despre întâlnire.


Burns s-a deplasat de la Ankara în Ucraina pentru a-i informa pe Zelenski şi responsabilii serviciilor de informaţii ucrainene despre discuţiile sale cu Narîşkin, precum şi pentru a reitera sprijinul american pentru efortul ucrainean de război, a declarat pentru AFP un responsabil american, sub rezerva anonimatului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5699 secunde