DISTRUG TOTUL ÎN CALE! Invazie-record de lăcuste în Somalia

177
DISTRUG TOTUL ÎN CALE! Invazie-record de lăcuste în Somalia - lacu-1576685120.jpg
Lăcustele de deșert distrug zeci de mii de hectare de culturi și teren de pășunat în Somalia, în cea mai mare invazie din ultimii 25 de ani din această țară, a anunțat miercuri Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), relatează Reuters, citat de Agerpres.

Lăcustele au distrus circa 70.000 de hectare de teren în Somalia și Etiopia vecină, amenințând rezervele de hrană din ambele țări și mijloacele de trai ale comunităților agricole, a afirmat FAO.

Un roi mediu de lăcuste poate distruge culturile care ar putea hrăni 2.500 de persoane timp de un an, a mai spus agenția ONU.

Conflictele armate și haosul care afectează mare parte din Somalia fac ca împrăștierea pesticidelor cu avionul - pe care FAO a numit-o "măsura ideală de control" - să fie imposibil de realizat, a declarat agenția într-un comunicat. "Impactul acțiunilor noastre pe termen scurt va fi foarte limitat", notează organizația.

Invazia de lăcuste este mult mai gravă decât prevăzuse anterior FAO și s-a înrăutățit din cauza ploilor abundente și a inundațiilor din Africa de Est în urma cărora sute de persoane au murit în ultimele luni.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2977 secunde