Doar 20% din populația globală folosește internetul

295

Articole de la același autor

Fundația European Computer Driving Licence (ECDL) face apel către guverne să ia în considerare diviziunea digitală și atenționează că, potrivit studiului Uniunii Internaționale de Telecomunicații (TIC) pe anul acesta, 83% din populația globală nu folosește Internetul, potrivit unui comunicat de presă, informează NewsIn.
Aproximativ opt milioane de oameni din întreaga lume au participat la programele ECDL/ICDL și totuși divizarea digitală continuă să amenințe țările în dezvoltare și stă în calea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Millennium ale Națiunilor Unite. Indicatorul acestei situații dezarmante este faptul că 83% din populația globală nu foloseste Internetul (Nivelurile Uniunii Internaționale de Telecomunicații în 2006).
"Tehnologia singură nu va putea să diminueze diviziunea digitală; oamenii din toată lumea trebuie să dobândească aptitudini de cultură digitală înainte de a putea profita de avantajele Societății Informaționale. Suntem mândri să asigurăm programe ce dau posibilitatea oamenilor să se folosească de beneficiile sociale și economice ale TIC, totuși facem apel către guvernele atât din țările dezvoltate cât și din cele în curs de dezvoltare să abordeze acest tip de divizare și să lucreze cu materialul sau suportul potrivit din partea organizațiilor internaționale pentru a atinge acest aspect. În special, guvernele trebuie să joace un rol cheie în asigurarea fondurilor specifice (la nivel național și internațional) alocate direct pentru instruirea celor ce dețin cunoștințe slabe în domeniul IT", a declarat la conferința de presă CEO al Fun-dației ECDL, Damien O’Sullivan.
Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucură de recunoaștere internațională în 148 de țări și este singurul program de certificare a cunoștințelor de utilizare a computerului adoptat și recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS - Employment and Social Dimension of the Information Society și European Community Personnel Selection Office, de UNESCO și PNUD. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0641 secunde