Doi americani au fost arestaţi pentru exportul ilegal de tehnologie în Rusia

178
Doi americani au fost arestaţi pentru exportul ilegal de tehnologie în Rusia - americani-arestati-1677850184.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile americane au anunţat că au arestat doi bărbaţi acuzaţi de o schemă ilegală de mai mulţi ani pentru exportul de tehnologie în Rusia, ocolind reglementările privind exportul impuse după invadarea Ucrainei de către Rusia, relatează dpa.

Departamentul american al Justiţiei susţine că unul dintre bărbaţi a furnizat companiilor ruse echipament de avionică occidental şi a asigurat servicii de reparaţii pentru echipament utilizat pe avioane fabricate în Rusia.

Din 2020, inculpaţii au conspirat să eludeze legile de export ascunzând şi declarând în mod fals utilizatorii finali, valoarea şi destinaţia finală pentru exporturile lor şi expediind echipamentele prin ţări terţe, a precizat departamentul.

În unul dintre cazuri, cei doi bărbaţi au ascuns utilizatorul final şi destinaţia reală furnizând o factură falsă, care menţiona că destinaţia finală era Germania. În alte situaţii, elementele de avionică au fost trimise prin Armenia şi Cipru în Rusia fără a obţine licenţele necesare, a menţionat Departamentul Justiţiei.

Cei doi au fost inculpaţi pentru conspiraţie, export de bunuri controlate fără licenţă, falsificarea şi eşecul de a furniza informaţii electronice privind operaţiunile de export şi contrabandă cu bunuri interzise de legea americană. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă între cinci şi 20 de ani de închisoare pentru fiecare capăt de acuzare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5121 secunde