Doi diplomați români din Ucraina, pe lista expulzărilor

171
Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe intenționează să expulzeze doi diplomați români din Ucraina, potrivit unor surse apropiate cercurilor diplomatice, citate de ediția online a cotidianului Ukrainskaia Pravda, care mai spune că celor doi diplomați le-a fost comunicată deja decizia.
Ieri, diplomații români au fost chemați la minister, unde le-a fost comunicată decizia de încetare anticipată a aflării lor pe teritoriul Ucrainei.
În același timp, potrivit Ukrainskaia Pravda, MAE ucrainean nu confirmase ieri după amiază, dar nici nu dezmințise această informație.
Contactată de NewsIn, Ambasada României la Kiev nu a putut oferi nicio informație, precizând că ambasadorul Traian Hristea este plecat o săptămână din Kiev, iar de la serviciul de presă nu este nimeni disponibil.
Ucraina a rupt oficial tăcerea ieri și a recunoscut că există un scandal de spionaj între Kiev și București, ministrul apărării Iuri Ehanurov declarând că țara sa va da României un răspuns adecvat. Iuri Ehanurov a declarat ieri că răspunsul părții ucrainene la acuzațiile de spionaj aduse de partea română va fi adecvat, potrivit agenției RBK. Ehanurov a spus că răspunsul urma a fi dat în scurt timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5145 secunde