Doliu național în Grecia. Bilanţul morţilor a ajuns la 43 după accidentul dintre cele două trenuri

270
Doliu național în Grecia. Bilanţul morţilor a ajuns la 43 după accidentul dintre cele două trenuri - fond-tragedie-grecia-1677767003.jpg

Articole de la același autor

Grecia plânge după ce la mijlocul acestei săptămâni două trenuri au intrat în coliziune şi zeci de persoane şi-au pierdut viaţa. Mai multe vagoane au deraiat și cel puțin trei au luat foc în urma coliziunii în apropiere de Tempe, la aproximativ 380 de kilometri la nord de Atena. Oficiali ai spitalului din orașul vecin Larissa au declarat că cel puțin 25 de persoane au suferit răni grave, iar 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, relatează AP.

Unitățile spitalicești folosite pentru tratarea victimelor arse au fost alertate în zonă, iar zeci de ambulanțe au fost implicate în eforturile de salvare. Pasagerii care au suferit răni minore sau care nu au fost răniți au fost transportați cu autobuzul la Salonic, la 130 de kilometri nord de locul incidentului.

Supraviețuitorii au declarat că mai mulți pasageri au fost aruncați prin ferestrele vagoanelor din cauza impactului. Aceștia au spus că alții s-au luptat să se elibereze după ce trenul de pasageri s-a îndoit, izbindu-se de un câmp de lângă șine, în apropierea unui defileu situat la aproximativ 380 de kilometri nord de Atena, unde se află principalele tuneluri rutiere și feroviare.

Accidentul a avut loc chiar înainte de Valea de Tempe, un defileu care separă regiunile Tesalia și Macedonia. Costas Agorastos, guvernatorul regional al regiunii Thessalia, a declarat pentru televiziunea greacă Skai că cele două trenuri s-au ciocnit frontal cu mare viteză.

Salvatorii care purtau lămpi frontale au lucrat în fum gros, scoțând bucăți de metal mutilat din vagoane pentru a căuta persoanele prinse. Alții au cercetat câmpul cu lanterne și au verificat sub epavă. Se crede că mai mulți dintre morți au fost găsiți în zona restaurantului din apropierea părții din față a trenului de pasageri.

Guvernatorul regiunii Thessalia, unde a avut loc accidentul feroviar, a declarat presei locale că cele două trenuri s-au ciocnit pe aceeași cale ferată.

Agorastos a declarat pentru Skai TV că accidentul a avut loc la mare viteză între un tren de marfă și un tren interurban de pasageri în afara orașului Larissa, în centrul Greciei. Trenul intercity de pasageri călătorea de la Atena la Salonic, a precizat acesta.

Guvernatorul regional a explicat că primele patru vagoane ale trenului de pasageri au deraiat în urma accidentului. El a precizat că primele două vagoane au fost aproape complet distruse după ce au luat foc.

Șeful unui sindicat feroviar a declarat presei locale că nu este sigur cum s-a putut produce accidentul.

Yannis Ditsas, președintele Federației Panelenice a lucrătorilor feroviari, a declarat pentru ERT că, în ciuda celor 40 de ani de experiență, nu poate spune dacă greșeala a fost făcută la sol sau în tren.

El a adăugat că singura consolare este că accidentul nu s-a produs în interiorul tunelurilor din apropiere.

În urma tragediei, şeful de gară din Larisa a fost arestat iar autorităţile au spus că faptele care îi sunt reproşate vor fi comunicate ulterior.

Totodată, ministrul Transporturilor din Grecia, Kostas Karamanlis, a demisionat.

Grecia a declarat doliu național de trei zile în urma catastrofei feroviare de la Tempe, în centrul Greciei. Aceasta a intrat în vigoare începând de la 1 martie, până pe 3 martie 2023, cu steaguri arborate la jumătate de catarg în toate clădirile publice și suspendarea evenimentelor publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6701 secunde