Donald Trump îl va primi pe președintele Comitetului Internațional Olimpic, la Casa Albă

144
Donald Trump îl va primi pe președintele Comitetului Internațional Olimpic, la Casa Albă - thomasbachioc-1498113453.jpg

Articole recomandate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, care susține candidatura orașului Los Angeles la organizarea JO de vară din 2024, îl va primi, la Casa Albă, pe conducătorul Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunțat un responsabil american, citat de AFP.


În cursul unei convorbiri telefonice, care a avut loc la finele anului trecut, după alegerea sa în funcția de președinte, Trump l-a informat pe președintele CIO în privința "sprijinului său sincer și clar" față de candidatura metropolei californiene.


"Mi-aș dori să asist la Jocuri în Los Angeles, ar fi un lucru extraordinar", a declarat recent liderul american.


Los Angeles, care a mai găzduit Jocurile Olimpice de vară în 1932 și 1984, are drept contracandidat orașul francez Paris în cursa pentru organizarea JO din 2024. Statele Unite nu au mai găzduit marele eveniment polisportiv planetar din 1996 (Atlanta), suferind două eșecuri consecutive, prin candidaturile orașelor New York (pentru JO 2012) și Chicago (pentru JO 2016).


Comitetul Internațional Olimpic urmează să se pronunțe, în luna iulie, asupra unei propuneri vizând atribuirea JO 2024 și 2028 celor două orașe candidate. Dacă votul dublu este în mod formal acceptat, rămâne de știut în ce ordine vor fi atribuite cele două competiții, în cadrul celei de-a 130-a sesiuni a CIO, prevăzută pe 13 septembrie, la Lima.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde