Donald Trump, inculpat pentru gestionarea arhivelor Casei Albe

161
Donald Trump, inculpat pentru gestionarea arhivelor Casei Albe - 1-1686297194.jpg

Articole de la același autor

Fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat că a fost inculpat în dosarul arhivelor Casei Albe, unde este acuzat că a luat cutii întregi de documente, unele dintre ele confidenţiale, când a părăsit Casa Albă, notează agenţia AFP.

„Corupta administraţie Biden mi-a informat avocaţii că am fost inculpat, probabil în dosarul fals al cutiilor”, a scris el pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

Trump a precizat că a fost convocat la tribunalul federal din Miami pentru a doua punere sub acuzare după cea din martie, privind cumpărarea tăcerii unei actriţe de filmele porno în 2016.

Este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când un fost preşedinte se confruntă cu o inculpare federală. Trump este acuzat că a păstrat cutii întregi cu documente, inclusiv unele clasificate „secret defense”, după plecarea sa de la Washington în 2021 şi că a refuzat să le restituie, încălcând legile federale.

Potrivit mai multor media americane, el s-ar confrunta cu şapte capete de acuzare, nefăcute încă publice.

Donald Trump, care în prezent îi devansează cu mult pe ceilalţi candidaţi la învestitura republicană, s-a apărat mereu de orice încălcare a legii şi se prezintă drept victima persecuţiei politice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0796 secunde