Donald Trump l-a felicitat pe Vladimir Putin după depunerea jurământului

162
Donald Trump l-a felicitat pe Vladimir Putin după depunerea jurământului - donald-1525782133.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump l-a felicitat, luni, pe omologul său rus Vladimir Putin pentru reînvestirea în funcție pentru al patrulea mandat, potrivit Casei Albe, care a subliniat totodată importanța dreptului de a manifesta în mod pașnic, după ce aproximativ 1.600 de persoane au fost arestate, între care și principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în urma unor acțiuni de protest anti-Putin sâmbătă, relatează AFP. 


"În primul rând, președintele îl felicită și este nerăbdător să ajungă la momentul când vom putea avea o relație bună cu Rusia", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albei, Sarah Sanders. "Cu toate acestea, SUA apreciază că toată lumea are dreptul de a fi ascultată și de a se aduna în mod pașnic", a adăugat ea. 


Donald Trump a fost criticat în SUA, în martie, pentru că l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru realegerea sa în scrutinul prezidențial, într-un climat deosebit de tensionat între țările occidentale și Moscova, acuzată de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale pe teritoriul Marii Britanii. 


Umbra Rusiei planează asupra președinției lui Donald Trump de la sosirea sa la Casa Albă în ianuarie 2017, în derulare fiind o anchetă asupra suspiciunilor de complicitate între echipa sa de campanie și Kremlin înainte de alegerea sa în noiembrie 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4306 secunde