Donald Trump l-a felicitat pe Vladimir Putin după depunerea jurământului

138
Donald Trump l-a felicitat pe Vladimir Putin după depunerea jurământului - donald-1525782133.jpg
Președintele american Donald Trump l-a felicitat, luni, pe omologul său rus Vladimir Putin pentru reînvestirea în funcție pentru al patrulea mandat, potrivit Casei Albe, care a subliniat totodată importanța dreptului de a manifesta în mod pașnic, după ce aproximativ 1.600 de persoane au fost arestate, între care și principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în urma unor acțiuni de protest anti-Putin sâmbătă, relatează AFP. 


"În primul rând, președintele îl felicită și este nerăbdător să ajungă la momentul când vom putea avea o relație bună cu Rusia", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albei, Sarah Sanders. "Cu toate acestea, SUA apreciază că toată lumea are dreptul de a fi ascultată și de a se aduna în mod pașnic", a adăugat ea. 


Donald Trump a fost criticat în SUA, în martie, pentru că l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru realegerea sa în scrutinul prezidențial, într-un climat deosebit de tensionat între țările occidentale și Moscova, acuzată de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale pe teritoriul Marii Britanii. 


Umbra Rusiei planează asupra președinției lui Donald Trump de la sosirea sa la Casa Albă în ianuarie 2017, în derulare fiind o anchetă asupra suspiciunilor de complicitate între echipa sa de campanie și Kremlin înainte de alegerea sa în noiembrie 2016. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8685 secunde