Donald Trump nu poartă mască pentru că nu ar vrea să arate "ridicol"

193
Donald Trump nu poartă mască pentru că nu ar vrea să arate

Articole recomandate

Purtarea măștilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului a devenit o obligație de sănătate pentru majoritatea și o declarație politică pentru unii. Donald Trump însă pare hotărât să nu poarte una, pentru că el crede că ar arăta ridicol,potrivit digi24.ro.
 
Donald Trump s-a ferit să poarte mască timp de mai multe săptămâni. La câteva minute după ce Centrul de Prevenție și Control al Bolilor din SUA a anunțat recomandarea de a purta mască, acesta a spus "nu cred că o să fac asta".


Associated Press scrie că Trump le-a spus consilierilor săi că el crede că purtarea măștii ar "trimite mesajul greșit", potrivit unui oficial din administrație și a două surse din campania sa la prezidențiale, care nu aveau voie să vorbească în mod public despre discuțiile confidențiale.


Potrivit AP, președintele american se gândește că ar părea preocupat de sănătate în loc să fie concentrat pe redeschiderea economiei naționale, despre care aghiotanții săi spun că este cheia către șansa de a fi reales.


Donald Trump, cunoscut în special pentru grija pe care o poartă înfățișării sale la televizor, a mai dezvăluit apropiaților că îi este teamă de faptul că ar arăta ridicol purtând masca și că imaginea ar fi difuzată în campanii negative.


Săptămâna aceasta, Trump a apărut "cu fața goală" când a vorbit în fața jurnaliștilor mascați, lucrătorilor și a agenților de securitate de la o fabrică din Arizona care produce măști.


Ulterior, el a declarat că temporar a purtat o mască în culise însă a scos-o deoarece personalul din locație i-a spus că nu are nevoie de ea.


În mod tradițional, președintele, sau alt șef de stat sau oficial ales, ar încerca să fie un exemplu prin acțiunile sale, însă Trump i-a făcut chiar și pe cei din jurul său nesiguri cum să procedeze.


Consilierii de la Casa Albă afirmă că președintele nu le-a spus să nu poarte măști, însă câțiva oricum o fac. Unii aliați ai republicanilor i-au întrebat pe cei din campania lui Trump cum ar fi văzuți de administrația de la Casa Albă dacă ar purta mască.


"Este o chestiune care, cred, că ține de orgoliu în cazul lui. Ai crede că, în funcția de președinte al SUA, ai avea încrederea să onorezi conducerea pe care o acordă țării", a declarat președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, despre Trump.


Liderul opoziției din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a afirmat, joi, că el însuși poartă mască când se află în preajma altora, însă a spus despre Trump că "președintele are tot timpul doctorul în preajma lui" și "se asigură că ceea ce face este corect".


Între timp, prima doamnă, Melania Trump, a publicat pe Twitter un mesaj însoțit de un video prin care explică importanța purtării măștii.


Vicepreședintele Mike Pence a recunoscut că a greșit când nu a purtat una în timpul unei vizite efectuate la o clinică privată.


Staff-ul de campanie pentru realegerea lui Trump a comandat măști cu inscripția lui ce ar urma să fie folosite de susținători și, de asemenea, ia în considerare oferirea lor la evenimente, în schimbul donațiilor.


Mesajele amestecate care vin din partea Casei Albe i-au îngrijorat pe unii oficiali din Sănătate, având în vedere că restricțiile de circulație sunt relaxate în multe state iar din ce în ce mai mulți oameni încep să se întoarcă în spațiile publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9581 secunde