Donald Trump, replică pentru Joe Biden. "El este inamicul statului"

82
Donald Trump, replică pentru Joe Biden.

Articole de la același autor

Fostul preşedinte american Donald Trump i-a dat replica succesorului său Joe Biden, după ce acesta îl descrisese drept o ameninţare pentru democraţie, numindu-l la rândul său inamicul statului şi prezentând un bilanţ cât se poate de negativ al mandatului de până acum al democratului, relatează AFP.

Într-un miting de campanie în Pennsylvania pentru alegerile de la jumătatea mandatului, miliardarul republican a denunţat de asemenea percheziţia spectaculoasă întreprinsă de FBI la reşedinţa sa din

Mar-a-Lago, în Florida, pe 8 august, unul dintre abuzurile de putere cele mai şocante din partea unei administraţii în istoria americană.


„El este inamicul statului”, a atacat Donald Trump, răspunzând atacurilor virulente ale succesorului său, care îl acuzase cu două zile în urmă că reprezintă, împreună cu republicanii MAGA (Make america great again), un extremism care ameninţă înseşi fundamentele Republicii americane.


„Discursul lui nu a fost decât ură şi furie”, a spus Trump în faţa susţinătorilor săi, acuzând discursul cel mai odios, plin de ură şi divizant care a fost pronunţat vreodată de un preşedinte american.

În discursul rostit joi la Philadelphia, Biden chemase la salvarea sufletului Americii, criticându-i virulent pe cei care nu respectă Constituţia, nu cred în statul de drept, nu recunosc voinţa poporului.


„Aţi putea să luaţi cei mai răi cinci preşedinţi din istoria Statelor Unite şi să-i puneţi la un loc, nu ar fi putut să facă răul pe care Joe Biden l-a făcut ţării noastre în mai puţin de doi ani”, a mai acuzat Trump, denunţând inflaţia şi creşterea insecurităţii.

În prima sa apariţie publică după percheziţionarea reşedinţei sale din Florida de către FBI, Trump a mai afirmat că aceasta constituie exemplul cel mai frapant al ameninţărilor foarte reale care apasă asupra libertăţii americanilor şi unul dintre abuzurile de putere cele mai şocante din partea unei administraţii în istoria americană.

„Raidul ruşinos şi descinderea în casa mea din Mar-a-Lago au fost o parodie de justiţie”, a insistat fostul preşedinte, care cochetează deschis cu o nouă candidatură în 2024.

FBI a întreprins această perchiziţie în baza suspiciunilor că fostul preşedinte Trump păstrează în mod ilegal documente confidenţiale din mandatul său la Casa Albă (2017-2021).

Anchetatorii federali suspectează că, printre cele în jur de 30 de cutii confiscate, se află documente strict secrete probabil ascunse pentru a împiedica ancheta, afirmă un document al Departamentului de Justiţie.

Pe de altă parte, fostul preşedinte a contestat din nou rezultatul alegerilor din 2020, pierdute în faţa lui Joe Biden. „Alegerile americane ar trebui să fie decise de poporul american. Şi nu s-a întâmplat aşa în 2020”, a spus el.

Miliardarul mai este vizat şi de anchete legate de eforturile sale de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 şi de rolul său în asaltul susţinătorilor săi asupra Capitolului pe 6 ianuarie 2021. Fostul preşedinte nu este însă inculpat în prezent în niciun dosar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6425 secunde