Donald Trump salută reacția Chinei la manifestațiile din Hong Kong

253
Donald Trump salută reacția Chinei la manifestațiile din Hong Kong - donald-1563913051.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a salutat, luni, reacția Chinei la demonstrațiile pro-democrație din Hong Kong, la o zi după atacuri brutale împotriva unor manifestanți comise de agresori suspectați de apartenență la triade, relatează AFP. 
Valul de proteste declanșat pe 9 iunie în fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub suveranitatea Chinei, a degenerat, duminică, în acte de violență. Grupuri de bărbați înarmați cu bastoane, tije metalice și bâte, majoritatea purtând tricouri albe, au atacat manifestanți antiguvernamentali care participaseră la o nouă manifestație masivă, rănind 45 de persoane, între care șase grav. 
"Știu că este o problemă foarte importantă pentru președintele Xi Jinping", a declarat Trump la Casa Albă. "China ar putea pune capăt acestui lucru dacă dorește", a adăugat el, în legătură cu protestele la care au participat sute de mii de persoane în ultimele săptămâni. 


"Președintele chinez a acționat în mod responsabil, foarte responsabil", a apreciat miliardarul american, subliniind că aceste proteste durează de mult timp. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6825 secunde