Donald Trump spune că și China ar trebui să înceapă investigarea lui Joe Biden și a fiului său

106
Donald Trump spune că și China ar trebui să înceapă investigarea lui Joe Biden și a fiului său - trump-1570133620.jpg
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că autoritățile din Ucraina și din China ar trebui să îi investigheze pe fostul vicepreședinte Joe Biden și pe fiul acestuia, potrivit Reuters.


Întrebat de către jurnaliști ce așteptări are de la președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de la autoritățile ucrainene în legătură cu Joe Biden, Trump a spus că atât politicianul, cât și fiul acestuia, Hunter, ar trebui anchetați în Ucraina. "Le-aș recomanda să înceapă o anchetă în legătură cu cei doi", a spus liderul de la Casa Albă.


De asemenea, Trump a mai spus că, din punctul său de vedere, o anchetă care să îi vizeze pe cei doi ar trebui să aibă loc și în China, lansând din nou acuzații referitoare la presupuse afaceri ale lui Hunter Biden în China. Reuters notează că președintele american nu a dovedit până în prezent acuzațiile în acest sens lansate la adresa fiului lui Biden.


"Și, că tot vorbim despre asta, și China ar trebui să pornească o anchetă în privința lor, pentru că ceea ce s-a întâmplat în China este la fel de grav ca ceea ce s-a întâmplat în Ucraina", a spus președintele american.


Camera Reprezentanților din SUA a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților i-a trimis citații secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.


Trump a denunțat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demiterea sa, apreciind că este vorba de un act de hărțuire prezidențială" și o "vânătoare de vrăjitoare".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9786 secunde