În drum spre planeta Marte!

Donald Trump vrea reîntoarcerea astronauților americani pe Lună

188
Donald Trump vrea reîntoarcerea astronauților americani pe Lună - donald-1513091216.jpg

Articole recomandate

Președintele american, Donald Trump, a semnat o directivă care trasează ca obiectiv pentru Administrația Națională Aeronautică și Spațială din SUA (NASA) stabilirea unei baze pe Lună, vizitată ultima dată de oameni în 1972, ca pas premergător unei prime misiuni cu echipaj uman pe Marte, transmite EFE.

"Directiva semnată azi (n.r. - luni) va reorienta programul spațial al Statelor Unite pe explorarea umană și descoperire. Marchează primul pas în direcția revenirii astronauților americani pe Lună, pentru prima dată din 1972", a spus Trump, într-o ceremonie la Casa Albă, cu referire la ultimul voiaj lunar al misiunii Apollo 17.

Liderul american a subliniat că, de această dată, misiunea pe Lună nu va urmări doar arborarea steagului și lăsarea unor urme pe sol, ci, de asemenea, stabilirea "unei baze pentru o eventuală călătorie spre Marte".

"Vom stabili o bază pentru o misiune ulterioară spre Marte și, poate, într-o zi, spre alte lumi dincolo de aceasta", a declarat Donald Trump, citat de AFP, semnând directiva ce solicită NASA să-și accentueze eforturile privind misiunile cu echipaj uman spre spațiul îndepărtat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5581 secunde