Donald Tusk explică de ce nu l-a felicitat pe Vladimir Putin

189
1
Donald Tusk explică de ce nu l-a felicitat pe Vladimir Putin - donald-1521738199.jpg

Articole recomandate

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că nu l-a felicitat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru "renumire", relatează Reuters. 


"După atacul de la Salisbury, nu am dispoziția de a sărbători renumirea președintelui Putin", a răspuns Tusk reporterilor, la întrebarea de ce nu l-a felicitat pe liderul de la Kremlin, care a obținut al patrulea mandat, în urma alegerilor desfășurate duminică în Rusia. 


Reuters remarcă divergența clară de opinii la vârful Uniunii Europene, în privința atitudinii față de Rusia: președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat pe Putin pentru realegere, fără a face referire la atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion rus Serghei Skripal, pe teritoriul Regatului Unit. Juncker i-a trimis o scrisoare scurtă președintelui rus, exprimându-și speranța că acesta "va restabili o ordine de securitate paneuropeană bazată pe cooperare". 


Londra a repetat acuzațiile la adresa Moscovei, pe seama căreia pune atentatul. Premierul britanic Theresa May le va cere omologilor ei europeni să condamne Rusia. 


Comentează știrea

eugen
23 martie 2018
felicitarii

daca este omul ENGLEJILOR si acoperit IServ.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2765 secunde