"Dorim să vă păstrăm în familia europeană, dar nu cu orice preț"

307
1

Articole recomandate

Dorim să vă păstrăm în familia europeană, dar nu cu orice preț - este mesajul transmis britanicilor de Uniunea Europeană înaintea alegerilor legislative de pe 7 mai, scrutin urmărit cu nervozitate în întreaga Europă, și în special în statele est-europene de unde provin numeroși imigranți instalați în Marea Britanie, comentează duminică AFP. 


Promisiunea actualului premier David Cameron de a organiza, dacă va fi reales, un referendum asupra rămânerii Marii Britanii în UE stârnește neliniști în statele blocului comunitar, a căror disponibilitate de a face Londrei concesii în ceea ce privește revizuirea tratatelor europene este foarte limitată, mai ales atunci când este vorba despre sacrosancta libertate de circulație.

De altfel, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a evocat săptămâna trecută posibile modificări ale tratatelor europene, însă a exclus orice compromis față de libertatea de circulație.

Dar imigrația este singurul subiect care a animat o campanie electorală altfel destul de anostă. Sub presiunea formațiunii antieuropene UKIP și a aripii eurosceptice din propriul partid conservator, premierul David Cameron dorește să restrângă acest flux migrator prin măsuri cum ar diminuarea prestațiilor sociale de care pot beneficia imigranții. Anul trecut, soldul migrator net (diferența dintre sosirile și plecările imigranților) a fost de 298.000 de persoane, cel mai ridicat din anul 2005 și foarte departe de ținta de 'câteva zeci de mii' promisă de conservatori în anul 2010.

Deși studiile arată că imigranții aduc Marii Britanii venituri superioare costurilor pe care ei le generează, unele regiuni se simt depășite de afluxul străinilor, mai ales la capitolul serviciilor publice, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Luci
24 iulie 2015
Interesant

Fluxul abundenței curge întotdeauna către mințile cele mai deschise, care se așteaptă să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1083 secunde