Doru Iuga și alte cinci persoane au fost trimiși în judecată pentru proxenetism sau sex cu minori

535
Doru Iuga și alte cinci persoane au fost trimiși în judecată pentru proxenetism sau sex cu minori - iuga-1314197666.jpg

Directorul OTV Doru Iuga, Klaus Zander, Andrei Staicovici și alte trei persoane au fost trimiși în judecată, în stare de arest, de procurorii Parchetului Capitalei, care îi acuză de proxenetism sau sex cu minori. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au încheiat ancheta în dosarul de prostituție masculină și l-au deferit justiției pe directorul OTV, Doru Iuga și cetățeanul german, Zander Klaus, ambii aflați în stare de arest preventiv și acuzați de act sexual cu un minor, în formă continuată, arată sursa citată.

Alături de cei doi au mai fost trimiși în judecată, în arest preventiv, Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Ștefan Romeo Haciadurian și Adrian Dobre, acuzați de proxenetism în formă continuată.

Procurorii arată că mijloacele de probă administrate în dosar au conturat modul de operare al proxeneților în raport cu tinerii care practicau prostituția și cu beneficiarii serviciilor sexuale, aspectele principale fiind "zonele de unde, momentele și modalitățile în care erau racolați/ademeniți bărbații tineri în vederea practicării de relații homosexuale", "modul în care bărbații tineri erau transportați" și "unde erau transportați bărbații tineri și intervalul de timp cât erau ținuți".

În legătură cu primul aspect, al zonelor de racolare, anchetatorii arată că proxeneții ademeneau - în vederea practicării de relații homosexuale - persoane din rândul bărbaților tineri fără adăpost sau al celor cu mijloace de existență precară, din mai multe zone din București, cunoscute ca zone de întâlnire pentru homosexuali (de exemplu zona Lipscani/Brătianu, Piața Romană, Piața Unirii - restaurant McDonald's, Gara de Nord).

Proxeneții, mai notează procurorii, contactau telefonic, la cererea clienților, bărbați tineri, printre care se aflau și minori, cărora le cereau servicii sexuale pentru clienți și le înlesneau întâlnirile cu clienții. Proxeneții erau contactați telefonic de bărbați tineri care își ofereau serviciile sexuale și cărora, de asemenea le înlesneau întâlnirile cu clienții.

Același gen de contacte se realizau prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunțuri prin care se oferă servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare, mai arată anchetatorii la acest capitol.

Totodată, procurorii arată că proxeneții le asigurau bărbaților tineri, care se prostituau, transportul în vederea întreținerii de relații sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitând contravaloarea cursei efectuate.

Ttinerii care practicau prostituția erau transportați de către proxeneți la locuințele clienților, unde erau ținuți timp de mai multe ore, pe timpul nopții sau chiar în toate zilele de week-end, timp în care întrețineau relații sexuale cu aceștia.

Din probele de la dosar reiese că pentru aceste activități, proxeneții primeau de la clienți sume de bani și alte foloase materiale. Totodată, bărbații tineri care își ofereau serviciile sexuale primeau și ei sume de bani sau alte foloase.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Iulie 2011
Stire din Fun : Perle din sala de judecată
Pagina a fost generata in 0.7103 secunde