Prima răbufnire a gazelor care poluează Constanța

Două capace de canalizare din curtea SC Carmeco au sărit în aer

764
Două capace de canalizare situate în curtea S.C. Carmeco au sărit - la propriu - în aer. Câțiva muncitori lucrau cu flacără deschisă în apropierea gurilor de canalizare și, la un moment dat, s-a produs deflagrația. Capacele, precum și ramele de metal și bucăți de pietre au sărit în aer până la câțiva zeci de meri. Căminele aveau o adâncime de cinci - șase metri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Problema păturii de produs petrolier care se află în pânza freatică revine, din nou, în realitate. Partea de sud a orașului este impregnată de aproape o sută de ani de produse petroliere, numai reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului nu vor s-o recunoască. Poate acest incident neplăcut, care se putea solda cu victime, îi va determina să ia măsuri radicale, să demareze proiecte de neutralizare a produsului petrolier.
Vasile Petro, comisarul șef al Gărzi de Mediu Constanța ne-a spus că "Este ciudat că doar în acea curte au sărit capacele", însă recunoaște faptul că în zona respectivă se simțea un miros pregnant de produs petrolier, mai exact de substanțe care odinioară se foloseau la spălarea parchetului.
"Ne gândim la varianta executării unor foraje în sol", a precizat Vasile Petro.
De cealaltă parte, SC RAJA SA exclude din start prezența hidrocarburilor și a produselor petroliere la nivelul sistemului de canalizare al orașului. "În ultima perioadă, reprezentanții RAJA au prelevat și analizat zeci de probe atât din sistemul de canalizare, cât și de la nivelul stației de epurare Constanța Sud, loc în care se strâng toate apele menajere de la nivelul întregului municipiu. În urma analizelor s-a stabilit cu certitudine că nu există o poluare cu hidrocarburi-produse petroliere la nivelul sistemului de canalizare", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al regiei.
Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost doar o avertizare a ceea ce s-ar putea petrece în cazul în care acumulările de gaze s-ar fi produs în scara unui bloc sau într-o instituție publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8084 secunde