Două nave ucrainene au fost capturate de Marina Rusă. Se îndreptau spre portul Constanța

182
Două nave ucrainene au fost capturate de Marina Rusă. Se îndreptau spre portul Constanța - douanavecomercialeucraineneaufos-1646070945.jpg

Articole de la același autor

Potrivit publicației „Ship&Bunker”, forțele navale ale Rusiei au capturat, pe data de 26 februarie 2022, două nave ucrainene. Este vorba de bulk-carrier-ele „Afina” și „Princess Nicole”, care se aflau în drum spre portul Constanța. Când au ajuns în apele teritoriale ale României, ele au fost interceptate de nave ale marinei ruse și au primit ordin să se oprească pentru control. Ulterior cele două nave au fost escortate în apele Peninsulei Crimeea, aflată sub ocupația rusă încă din 2014.

După cum anticipam înainte de declanșarea invaziei trupelor rusești în Ucraina, traficul spre porturile maritime românești începe să fie afectat. Este de așteptat ca, în următoarea perioadă, navele ucrainene din Marea Neagră să fie vânate de forțele navale ale Federației Ruse și împiedicate să ajungă în porturile din România, Bulgaria, Turcia și Georgia. Navigația în zona Mării Negre este în mare pericol. Statele riverane ar trebui să reacționeze și să-i ceară Rusiei să respecte convențiile maritime internaționale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4844 secunde