Două noi specii de lilieci, descoperite în Europa și Magreb

186
Două noi specii de lilieci, descoperite în Europa și Magreb - capturelilieci-1550660808.jpg

Articole recomandate

O echipă internațională de cercetători a descoperit o nouă specie de lilieci în zone împădurite din Europa și o alta, ''foarte rară'', în peșteri din Africa de Nord, a declarat marți principalul organism public de cercetare din Spania, relatează AFP.


O mie de specii de chiroptere populează lumea. Capabile să emită și să perceapă ultrasunete, aceste mamifere mici pot zbura și se pot orienta în întuneric total.


Cea mai recentă specie de lilieci descoperită în Europa - numită Myotis crypticus - trăiește în zone împădurite din Italia, Franța, Elveția și Spania și se confruntă cu o "presiune umană în creștere", a scris într-un comunicat Consiliul Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC) din Spania, care a condus studiul.


Ea a "trecut neobservată până acum", deoarece "liliecii sunt reprezentați de 53 de specii în Europa, însă multe sunt foarte asemănătoare", a explicat cercetătorul Javier Juste. "Așa că a trebuit să recurgem la comparații genetice pentru a verifica identitatea lor", a adăugat el.


Același studiu descrie existența unei noi specii în Africa de Nord - Myotis zenatius - "extrem de rară și vulnerabilă" -, acești lilieci trăiesc numai în unele peșteri, în munții din Magreb, în Maroc și în Algeria, a precizat CSIC.


"Este posibil să fie inclusă pe lista speciilor aflate în pericol de dispariție", au subliniat cercetătorii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde