Dovleacul-șarpe, creat de cercetătorii români

171
Dovleacul-șarpe, creat de cercetătorii români - dovleacjpg-1632398867.jpg
O nouă specie de dovleac a fost creată la Buzău de către specialiştii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură. 


Potrivit Antena3.ro, are formă de şarpe și miros de... pâine caldă. Iar acestea sunt doar două dintre calităţile dovleacului-şarpe, 


Dovealcul-şarpe este obţinut din încrucişarea genetică a unui dovleac chinezesc cu un castravete armenesc. Acesta are formă de şarpe şi miros de pâine caldă. Cu timpul, dovleacul-şarpe îşi schimbă culoarea şi prinde un gust asemănător roşiilor.

"Fructul se maturează, iar din verde se transformă în portocaliu şi apoi în roşu grena. Poate fi folosit si ca tomata pentru suc", a afirmat Costel Vânătoru, cercetător în cadrul SCDL Buzău.


Leguma are multiple întrebuinţări. Bostanul poate fi folosit în alimentaţie, dar şi ca plantă medicinală. Este valoroasă datorită compoziţiei sale bogată în sodiu, potasiu şi vitamine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7056 secunde