Drama românilor blocați pe frontul ucrainean. Caută soluții să se întoarcă acasă

133
Drama românilor blocați pe frontul ucrainean. Caută soluții să se întoarcă acasă - ucraina-1645716618.jpg

Articole de la același autor

Românii din Ucraina sunt într-o situație disperată și caută soluții să se întoarcă acasă. Sunt speriați și se tem că în orice moment pot fi victima unui atac. Cristian Dascălu, un vlogger român a povestit pentru Realitatea PLUS experiența prin care a trecut de dimineață, până când a reușit să plece din Kiev, oraș bombardat de armata rusă. Acesta se afla în capitala Ucrainei în interes de afaceri, cu alți câțiva români. 


Potrivit Realitatea.net românii din Ucraina au trecut prin momente de panică. De teamă că ar putea să rămână blocați în zonele de conflict, cei mai mulți au căutat soluții pentru a reveni în țară. Este și cazul lui Cristian, vlogger. Ceea ce trebuia să fie o călătorie în țara vecină s-a transformat într-un coșmar.

„Am luat-o pe străzi, am plecat către ambasada României să văd dacă găsesc soluții. Am găsit mașina asta, erau oameni care plecau din Ucraina și i-am rugat să ne ia și pe noi. Suntem la câțiva kilometri de Kiev, am ieșit din zonă, a fost foarte greu să ieșim din Kiev, multă coadă, oameni cu arme pe stradă să asigure ordinea probabil, e și legea marțială acolo, e haos în mintea mea. Spre ieșirea din Kiev, oamenii erau destul de panicați”, a povestit, Cristian Dascălu, vlogger român în Ucraina.


Îngrijorător este că, în țară, sunt zeci de oameni care caută soluții urgente pentru a-și aduce rudele în țară. Este și cazul lui Cosmin care are nevoie urgentă de o mașină pentru a-și repatria familia. Mama soției lui se află la 20 de kilometri de Capitala Ucrainei, iar femeia este bolnavă, proaspăt operată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8039 secunde