Drama unui pompier grec: i-a murit copilul de șase luni în incendii, în timp ce se lupta cu flăcările

248
Drama unui pompier grec: i-a murit copilul de șase luni  în incendii, în timp  ce se lupta cu flăcările - dramaunuipompier-1532953193.jpg
Un bebeluș de numai șase luni, fiul unui pompier grec, a murit în incendiile care au distrus aproape în totalitate stațiunea Mati din Grecia. Potrivit autorităților, el este prima victimă a incendiilor care au dus la moartea altor 86 de persoane.

Prima victimă a incendiului a fost un bebeluș de șase luni, copilul unui pompier mobilizat tocmai pentru stingerea flăcărilor.

Dimitris Stathopoulos, un sindicalist al pompierilor, a povestit la o televiziune locală că bărbatul și-a lăsat soția și copilul în urmă, atunci când a fost mobilizat la slujbă.

Aceștia au fost găsiți ulterior în mare. Femeia a fost rănită grav și se zbate între viață și moarte în spital, la terapie intensivă.

"A plecat să stingă incendiul. Și-a lăsat familia în urmă. E o tragedie și puteți înțelege drama pe care o trăiește colegul nostru acum", a mai spus Stathopoulos, potrivit keeptalkinggreece.com.

Bunica bebelușului mort a povestit clipele de groază.

"Nepotul meu avea 6 luni, nici măcar n-a fost botezat. A murit în brațele Margaritei. I-am găsit în mare după cinci ore de la izbucnirea flăcărilor în oraș", a spus Maria Dionysoti.

În doar 48 de ore, femeia în vârstă de 67 de ani a pierdut patru membri ai familiei, casa și tot ce avea în ea.

Ieri a fost publicat un raport al departamentului de incendiere al Pompierilor Eleni (DAEE). Potrivit acestuia, incendiile din Grecia - soldate cu moartea a 91 de persoane - au fost provocate de neglijență, după ce, foarte probabil, un locuitor din zonă a vrut să dea foc unor crengi, dar în două puncte este vorba și despre foc pus deliberat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.203 secunde