Ban Ki-moon:

Dublul veto rus și chinez la rezoluția ONU privind Siria reduce rolul Națiunilor Unite

449
Dublul veto rus și chinez la rezoluția ONU privind Siria reduce rolul Națiunilor Unite - 163659802-1328437288.jpg
Dublul veto rus și chinez la rezoluția Consiliului de Securitate cu privire la Siria "reduce rolul ONU", a apreciat sâmbătă secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-moon.

"Este o mare dezamăgire pentru poporul sirian și pentru toți susținătorii democrației și a drepturilor omului", a adăugat Ban Ki-moon, citat de purtătorul său de cuvânt.

Acest blocaj, a declarat secretarul general, "slăbește rolul Națiunilor Unite și al comunității internaționale într-un moment în care autoritățile siriene ar trebui să audă o singură voce care să le ceară să pună capăt imediat violențelor împotriva poporului sirian".

"În pofida votului de azi, comunitatea internațională și poporul sirian trebuie să-și dubleze eforturile pentru a ajunge la o tranziție politică spre democrație care să fie condusă de însăși sirieni", a mai declarat acesta, subliniind că Națiunile Unite "sunt dispuse să colaboreze îndeaproape cu Liga Arabă și alții" pentru a realiza acest lucru.

China și Rusia, aliați ai regimului președintelui Bashar al-Assad s-au opus prin veto sâmbătă la proiectul de rezoluție al Consiliului de Securitate al ONU care condamna represiunile revoltelor de către regimul din Siria, în pofida bombardamentelor de la Homs.

Celelalte 13 state ale Consiliului au votat în favoarea textului condamnând "încălcările continue" ale drepturilor omului de către regimul sirian și solicitând o tranziție democratică după aproape 11 luni de violențe care s-au soldat cu cel puțin 6.000 de morți conform militanților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3582 secunde