După uraganele Matthew și Nicole, taifunul Sarika face ravagii în Filipine

287
După uraganele Matthew și Nicole, taifunul Sarika face ravagii în Filipine - taifun1-1476617614.jpg

Articole recomandate

După ce uraganul Matthew a făcut ravagii în Haiti, iar Nicole în Insulele Bermude, un nou dezastru natural amenință omenirea.

Peste 10.000 de oameni au fost obligați să își părăsească locuințele în Filipine, după ce taifunul Sarika a ajuns, ieri, pe teritoriul arhipelagului filipinez, antrenând inundații și alunecări de teren, potrivit agenției naționale de gestionare a riscurilor dezastrelor, relatează DPA.

Sarika a lovit cu vânturi care aveau viteze de 130 de km pe oră și rafale puternice cu maxime de până la 22 de kilometri pe oră, provocând alunecări de teren în orașul de coastă Baler din provincia nordică Aurora, potrivit biroului filipinez de meteorologie.

Furtuna se deplasează pe direcția vest și nord-vest cu 22 de kilometri pe oră și a traversat, ieri, principala insulă din nordul arhipelagului, Luzon, iar astăzi va părăsi arhipelagul filipinez, informează Agerpres.

Peste 12.000 de locuitori și-au părăsit locuințele din provinciile afectate de furtună, potrivit agenției naționale de gestionare a riscurilor dezastrelor.

Aproape 300 de zboruri interne și internaționale au fost anulate, 6.563 de pasageri sunt blocați în porturi după ce vasele de pasageri și cele cargo au fost oprite în cele 22 de porturi ale arhipelagului.

Unele zone au rămas fără electricitate, iar apro-vizionarea cu apă a fost întreruptă cel puțin într-o provincie.

Unele drumuri publice au fost închise, din cauza alunecărilor de teren și a inundațiilor, conform autorităților naționale, încheie DPA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8228 secunde